Onze gezichten

Dilek Menekse

Coach, vrijwilliger en voorzitter van de Stichting Wereldse Kleuren

Ik ben Dilek, 47 jaar , getrouwd en ik heb 2 prachtige dochters. Ik woon sinds 22 jaar in Nederland. Omdat ik leergierig, creatief én een doorzetter ben, kon ik in Nederland een inspirerend leven opbouwen..

Ik mocht meedoen aan een speciaal voortraject van de gemeente Nijmegen voor hoogopgeleide nieuwkomers. Daarna heb ik 15 jaar gewerkt als hulpverlener/maatschappelijk werker. De laatste 2,5 jaar ben ik als vrijwilliger bezig om vrouwen op een creatieve, leuke manier uit huis te halen en  bij elkaar te brengen.

Omdat ik zelf dol ben op sieraden maken en handwerken wil ik deze technieken met andere vrouwen delen. Ik ben van mening dat creatief bezig zijn, een positieve invloed heeft op ons dagelijks leven.  Met Wereldse Kleuren hoop ik, samen met andere vrijwilligers, een vertrouwde plek te bieden aan alle vrouwen in onze maatschappij. Het belangrijkste doel is vooral vrouwen in hun kracht zetten.Dit kan voor de ene vrouw betekenen dat ze doorstroomt naar een opleiding of een reguliere baan en voor een ander is het een manier  om uit haar  isolement te komen. 

Annemiek Pranger

coach en bestuurslid stichting Wereldse Kleuren

Ik ben Annemieke, 66 jaar. Ik ben geboren in Limburg waar ik jaren werkte als creatief therapeut in de psychiatrie en later in de forensische psychiatrie in Assen. Naast mijn opleiding als creatief therapeut ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle als supervisor. Inmiddels woon ik al bijna 30 jaar in Drenthe. Beide opleidingen komen goed van pas in mijn huidige werk als re-integratiecoach. samen  Dat ik in Tiel terecht kwam, is doordat ik samenwerk met Ben Pranger, eigenaar van Ben Pranger Personeelsadvies.De oprichting van Wereldse Kleuren heeft alles te maken met mijn interesse in de positie van de vrouw. Ik ben mijn hele werkzame leven al bezig met de ontwikkeling en stimulering van vrouwen want vrouwen zijn een belangrijke factor in de maatschappij. Door te zorgen voor een veilige omgeving kunnen vrouwen van allerlei culturen zich hier ontplooien.

Anje

Vrijwilliger

Ik ben Anje. Samen met een fijne ploeg vrijwilligers, heb ik de tweedekans kledingwinkel Tante An gerund. Ik heb veel ervaring opgedaan met het inwerken en begeleiden van vrijwilligers enook de Facebookpagina beheren behoorde tot mijn taken. Wereldse Kleuren is voor mij de kans om weer lekker met tweedekans kleding en andere mooie spullen bezig te zijn. Want ik ben fel tegenstander van weggooien als iets nog goed of mooi is.  Ook hier bij Wereldse Kleuren, zijn we met een fijne ploeg vrijwilligers en samen kunnen we elkaars talenten ontdekken en versterken.

Lilav

Vrijwilliger

Lilav, vrijwilliger Ik ben Lilav… jaar en in 2017 ben ik vanuit Syrië -waar ik werkte als kapster- naar Nederland gekomen. IBij Wereldse Kleuren sorteer en prijs ik de kleding die binnenkomt . Ik vind ‘t leuk om achter de kassa te werken omdat je dan ook met klanten hebt te maken Ik voel mij heel welkom bij Wereldse Kleuren en heb het fijn met de andere vrijwilligers. Zo leer ik ook  de Nederlandse taal steeds beter.  

Milou

Vrijwilliger

Ik ben Milou. Aan de Nimeto in Utrecht heb ik mijn diploma Ruimtelijke presentatie en Communicatie gehaald. Ik heb er onder meer geleerd goederen en diensten driedimensionaal te presenteren. Denk hierbij bestaande concepten die trendmatig worden gestyled, waardoor een collectie in een andere sfeer komt. Bijvoorbeeld bij een fotoshoot, fashion-show of in een winkel. Door die opleiding  kan ik mijn creativiteit goed inzetten bij Wereldse Kleuren, zoals met het etaleren van de winkel. Ik voel me op mijn gemak bij Wereldse Kleuren. Ik kan er werken aan mijn onzekerheden, zelfbeeld, zelfvertrouwen  én aan de toekomst. Het is fijn om samen te komen met mensen die je niet veroordelen. 

Eelkje

Vrijwilliger

Ik ben Eelkje. Na het halen van mijn havo-diploma , heb ik 1 jaar Pedagogische Academie gevolgd zonder succes. Daarna heb ik in uiteenlopende banen veel ervaring opgedaan. In 1994 ben ik naar Portugal verhuisd, en runde daar als manager een klein familie hotel. Door omstandigheden moest ik terug naar Nederland. Na een tijd niet deelgenomen te hebben aan de maatschappij, kwam Wereldse Kleuren op mijn pad.  Hun doelstelling sprak mij enorm aan;  het stimuleren van creativiteit door middel van workshops, het duurzaam bezig zijn met de tweedekans-winkel en het samenwerken met collega’s en klanten. We geven elkaar kracht en daardoor kunnen wij andere vrouwen weer een helpende hand bieden. Iedereen is welkom! Door vrouwen, vóór vrouwen! 

Annemarie

Vrijwilliger

Ik ben Annemarie. Na de geboorte van mijn kinderen ben ik gestopt in de verpleging. Ik ben toen als vrijwilliger aan de slag gegaan in een naaiatelier met mensen in de bijstand. Daar begeleidde ik o.a. bij het leren naaien, breien en de Nederlandse taal. We verkochten er ook tweedehands kleding, Door Sandra (ook een vrijwilliger hier) ben ik in aanraking gekomen met Wereldse Kleuren;  het initiatief sprak mij direct aan. Bijdragen aan vrouwen in hun kracht zetten en tegelijkertijd  meewerken aan de circulaire economie, want ik hou niet zo van de wegwerpmaatschappij. Nu ik tijd over heb, ga ik met plezier naar Tiel.

Nilgun

Vrijwilliger

Ik ben Nilgun, geboren en getogen in Tiel, ik heb 3 prachtige zonenen ik  ben kapster. en  Sinds kort ben ik als hobby sieraden gaan maken en ik wil hier ook graag mijn werk van maken. Omdat ik mezelf daarin nog  kan ontwikkelen, volg ik af en toe workshops. Straks wil ik dan zelf workshops gaan geven bij Wereldse Kleuren.Sieraden maken vind ik super leuk en ontspannend; ik word er positiever van en dat wil ik graag overbrengen bij Wereldse Kleuren. , We hebben een creatief team en ook de sociale contacten vind ik erg fijn.

Sandra

Vrijwilliger

Ik ben Sandra. Ik heb jarenlang in de bloemen gewerkt en in een galerie. Na mijn scheiding kwam ik in de bijstand terecht en ik. merkte dat het zoeken naar vast werk erg lastig was. Door mijn creativiteit zocht ik altijd  naar iets waar ik nieuwe dingen  kon leren of waar ik kon ontwerpen.  Mijn werkcoach tipte mijom vrijwilligerswerk te gaan doen bij Wereldse Kleuren, wat ik meteen een mooi initiatief vond;samen met vrouwen van verschillende  nationaliteiten onze krachten bundelen door  allerhande creatieve dingen te doen. We organiseren workshops en verkopen ook zelfgemaakte spullen in de winkel. Ik hoop dat we er samen een groot succes van gaan maken.

Cindy

Vrijwilliger

Ik ben Cindy. Na de Mavo  heb ik verschillende baantjes gehad; in de horeca, schoonmaak, productie en in de logistiek. In mijn vrije tijd ben ik kunstenares en dan maak ik allerlei soorten kunstwerken op canvas en ik knutsel ook graag met sieraden. Muurschilderingen vind ik het leukst om te doen. Ik ben vanaf het begin vrijwilliger bij Wereldse Kleuren, waar ik lekker met mijn creativiteit kwijt aan de gang kan . Ik help vooral mee met de workshops en ik maak sieraden en andere creatieve dingen die we dan  in de winkel verkopen.